L'AUTRE AGENDA
Ontworpen en ontwikkeld in 2000-2001

Informatieve website over cultuur en natuur in Frankrijk, België en Nederland.
Redactionele inhoud in het Engels, Duits, Frans en Nederlands.

Interactie
L'Autre Agenda biedt in één of twee klikken een overzicht van musea, exposities, festivals en links naar natuurparken. Gemakkelijk en snel te gebruiken om een uitstapje te organiseren, met een geografisch link tussen culturele bezienswaardigheid en mogelijke logies. De openingspagina van L'Autre Agenda toont op random wijze een selectie van de meest markante evenementen in de actualiteit.

Technische aspecten
Een van de uitdagingen in de ontwikkeling van L'Autre Agenda was de performance, met als doel een zo snel mogelijke toegang tot de informatie uit 700 tot 900 evenementen en 600 logies met bovendien een search engine, kaarten, beelden en teksten in vier talen. De architectuur van de website en zijn database is zo ontworpen, dat het resultaat van een selectie in één klik en in een fractie van een seconde gevonden en getoond wordt.
Een specifiek Content Management System werd ontwikkeld met een speciaal tool voor de actualisatie van de L'Autre Agenda; het updaten van de database op internet duurt een paar seconden.
http://www.lautreagenda.com